Pórová polievka
Zemiakovo–pórová polievka
Autor receptu: redakcia
Podávajte s opečenou bagetou alebo krutónmi – doplnia jemný krém a urobia polievku sýtejšou.
|
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pór očistíme, pozdĺžne narežeme a dôkladne prepláchneme. Odrežeme asi 10 cm hornej zelenej časti a tú nakrájame na tenké prúžky. Zvyšok póru nakrájame na polkolieska.
- V hrnci zohrejeme maslo a 2 PL oleja. Prisypeme zemiaky a polkolieska póru a ľahko orestujeme. Zalejeme vývarom
a smotanou. Osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Medzitým na zvyšnom oleji orestujeme prúžky zelenej časti póru. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Pri servírovaní do nej pridáme rozdrobený kozí syr a orestované prúžky póru.