Pórová polievka

Zemiakovo–pórová polievka

Autor receptu: redakcia

Podávajte s opečenou bagetou alebo krutónmi – doplnia jemný krém a urobia polievku sýtejšou.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pór očistíme, pozdĺžne narežeme a dôkladne prepláchneme. Odrežeme asi 10 cm hornej zelenej časti a tú nakrájame na tenké prúžky. Zvyšok póru nakrájame na polkolieska.
  2. V hrnci zohrejeme maslo a 2 PL oleja. Prisypeme zemiaky a polkolieska póru a ľahko orestujeme. Zalejeme vývarom a smotanou. Osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
  3. Medzitým na zvyšnom oleji orestujeme prúžky zelenej časti póru. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Pri servírovaní do nej pridáme rozdrobený kozí syr a orestované prúžky póru.