Slané makové pečivo
Zemiakovo-makové drobné pečivo
Autor receptu: redakcia
50 ks porcií |
30 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a prelisujeme. Vychladnuté ich spojíme s múkou, makom, vajcami a so škrobom. Ochutíme soľou, korením, nastrúhaným muškátovým orieškom.
- Všetko spolu premiesime na pracovnej doske. Podľa potreby pridáme ešte trochu múky, aby sa cesto nelepilo.
- Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto rozdelíme na tri časti a každú potom rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku 3 mm. Formičkou vykrajujeme rôzne tvary.
- Žĺtok rozmiešame s 2 PL vody, potrieme jednotlivé keksy, posypeme makom a môžeme aj hrubou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre
10 – 15 minút.
|