Varené zemiaky
Zemiakové vareniky s hubami a klobáskou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Je to tak chutné, ryché jedlo, že ako rýchlo sa uvarí, tak rýchlo sa aj zje!
Je možno o mne známe, že veľa razy varím čo špajza dá. Niekedy sa stáne, že neviem čo
dnes variť. Otvorím chladničku, špajzu a čo je po ruke, tak z toho sa varí. Je to tak aj v
tomto prípade. Nechajte sa pozvať na túto chuťovku.
4 porcie |
30 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvicu si dáme masť, šampiňóny poštvrťkujeme a cibuľu pokrájame na drobno.
- Cibuľku spražíme do červena,
- pridáme štvrťky šampiňónov, trošinku ich posolíme a zakryté necháme dusiť na miernom ohni. Občas premiešame.
- Ked sú šampiňóny hotové, pridáme na kolieska pokrájanú klobásku. Zakryjeme a necháme ešte trocha dusiť. Klobáska pustí šťavu.
- V miske si zhnetieme suroviny na zemiakové cesto
- a na doske ho prehnetieme, aby bolo pekné hladké. Medzitým si postavíme vodu na pec zovrieť.
- Potom z cesta urobíme šúľok, v priemere asi 3 cm a nakrájame na kolieska. Kolieska trocha roztlačíme.
- Keď voda zovrie, uvaríme. Keď začnú vyskakovať hore, necháme ešťe 1 - 2 min. variť.
- Po scedení ich hneď vložíme na momentík do studenej vody a ihneď ich scedíme.
- Vložíme do misky a pridáme huby s klobáskou a premiešame. Dobrú chuť.