Varené zemiaky

Zemiakové vareniky s hubami a klobáskou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Je to tak chutné, ryché jedlo, že ako rýchlo sa uvarí, tak rýchlo sa aj zje! Je možno o mne známe, že veľa razy varím čo špajza dá. Niekedy sa stáne, že neviem čo dnes variť. Otvorím chladničku, špajzu a čo je po ruke, tak z toho sa varí. Je to tak aj v tomto prípade. Nechajte sa pozvať na túto chuťovku.

4
porcie
30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvicu si dáme masť, šampiňóny poštvrťkujeme a cibuľu pokrájame na drobno.
  2. Cibuľku spražíme do červena,
  3. pridáme štvrťky šampiňónov, trošinku ich posolíme a zakryté necháme dusiť na miernom ohni. Občas premiešame.
  4. Ked sú šampiňóny hotové, pridáme na kolieska pokrájanú klobásku. Zakryjeme a necháme ešte trocha dusiť. Klobáska pustí šťavu.
  5. V miske si zhnetieme suroviny na zemiakové cesto
  6. a na doske ho prehnetieme, aby bolo pekné hladké. Medzitým si postavíme vodu na pec zovrieť.
  7. Potom z cesta urobíme šúľok, v priemere asi 3 cm a nakrájame na kolieska. Kolieska trocha roztlačíme.
  8. Keď voda zovrie, uvaríme. Keď začnú vyskakovať hore, necháme ešťe 1 - 2 min. variť.
  9. Po scedení ich hneď vložíme na momentík do studenej vody a ihneď ich scedíme.
  10. Vložíme do misky a pridáme huby s klobáskou a premiešame. Dobrú chuť.