Zemiakové šišky

Autor receptu: ancicka

Tieto šišky robievam od mládosti.Zdedila som ho od naších.Čo si pamätám vždy sme tieto šišky takto robievali a nielen počas fašiangov,ale hocikedy cez rok.

35 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky si pripravýme múku,pridáme mlieko,na to rozmrvíme droždie,maslo,postrúhaný zemiak,vajce,žltko,rum,cukor,soľ.Všetko spolu dobré vymiesíme na vlačné cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.Vykysnúte vyvaľame na doske a rozvaľkame asi na 1a1/2 cm a vykrajújeme kolieska. Necháme podkýsnuť.Pred vysmažaním koliesko troška roztlačíme a v strede urobíme dierku.Smažíme z oboch strán do zlatista.Upečené pocukrujeme a do jamky dáme lekvár.Dobrú chuť!