Foto: elisticka
Už tu máme fašiangy a tak treba urobiť nejaké šišky a fánky a tak sme spolu s dcérou urobili niečo aj pre bezlepkáčov... ja Zobraziť celý popisUž tu máme fašiangy a tak treba urobiť nejaké šišky a fánky a tak sme spolu s dcérou urobili niečo aj pre bezlepkáčov... ja som tentokrát robila len radcu a fotografa.....
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
160 g, varené |
|
1/2 KL |
|
200 ml |
|
1 ks, čerstvé VIVO |
|
1 PL |
|
2 PL, rozpustené |
|
50 ml |
|
plnka: | |
|
|
plnka2: | |
2 ks |
|
6 pl |
|
50 ml |
|
|
Postup
-
1
pripravíme si všetko potrebné na pečenie a začneme robiť cesto:do mlieka a cukru nadrobíme kvasnice a necháme vykysnúť.do múky nastrúhame zemiaky a pridáme vajcia a soľ vylejeme kvások a ešte rum a maslo a vypracujeme hladké cesto..ak je po ruke manžel tak nemusíme použiť mixér:-)
-
2
vypracované cestíčko preložíme na dosku
-
3
vygúľame asi na 8mm hrúbku
-
4
vykrajujeme kolečká a niektoré naplníme nutelou (kávovou lyžičkou si dáme na jedno koliesko nutelu a druhým kolieskom ho prikryjeme a okraje zmačkneme)
-
5
preložili sme ich na dosku lebo sme ich potrebovali preniesť kysnúť do tepla asi 1 hodinu
-
6
po vykysnutí šišky vkladáme do rozpáleného oleja vrchnou častou dole
-
7
a zakryjeme pokrievkou necháme robiť asi 3 minúty a odokryjeme
-
8
pretočíme obracačkou na druhú stranu a dopečieme z druhej strany do zlatova
-
9
vyberieme na obrúsok aby sme odstránili zbytočný olej
-
10
z bielkov si ušľaháme sneh a prilejeme cukrovú niť a mixujeme a po troche pridávame džem jahodový a vznikne nám krásna tuhá pena
-
11
penu nastriekame pomocou vrecúška na vrch šišiek a nutelové len poprášime cukrom
-
12
a tu je výsledok:-))dobrú chuť!!!
rada by som sa opítala čo by sa stalo keby tam nebol aklohol? :-)..a myslíte, že sa dajú skladovať aj v mrazáku?
Ďakujem krásne za odpoveď :)...
PS: Chystám sa vyskúšať :-) už sa tešííím :-)