Foto: tikadielko
Postup
-
1
Ošúpané zemiakyy nastrúhame na strúhadle alebo rozmixujeme v mixéri .
-
2
Roztlačíme cesnak pokrájame cibulu a pridáme s ostatnými surovinami ku zemiakom a dobre premiešame. Ked pridáte strúhanku placky sú chrumkavejšie škoda že si nemôžte stých mojich odchrumknúť...
-
3
Zoberieme si menšiu naberačku a robíme placky na rozpálenom oleji.Ja používam velmi málo oleja.Osmažíme z oboch strán,ked sú červenučké vyberieme a položíme na servítky odkapkať .
-
4
Raz som si potrela placku tatárskou omáčkou dala som si na nu ešte kyslú kapustu preložila a ked som sa zahryzla už som nevedela prestať kým nezmizli všetky placky :D Potom som to vyskúšala aj s kyslou smotanou a tiež mnamka.Moja najoblúbenejšia špecialitka ktroej sa neviem dojesť :-D
toto by moja manželka jedla každý deň 2x!!!Príma nápas.Už dávno neboli lebo ma bolela noha a pri tom treba dosť dlho stáť kym sa všetky upečú.
sk.wikipedia.org/wiki/Slovensk%C3%A1_kuchy%C5%88a...