Zemiakové placky s kyslou kapustou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 10. decembra 2011
Zemiakové placky s kyslou kapustou (fotorecept)
Foto: evusik

Milujem zemiakové placky, len sa mi ich nechce robiť. A tak, keď môj muž včera povedal, že by si dal zemiakové placky, sľúbila som Zobraziť celý popisMilujem zemiakové placky, len sa mi ich nechce robiť. A tak, keď môj muž včera povedal, že by si dal zemiakové placky, sľúbila som mu ich pod podmienkou, že mi pomôže.

Suroviny

Placky:
2 kg
1 ks
1 PL
veľa
Kapusta:




Postup

  1. 1

    Postup: manžela pošleme do pivnice po zemiaky. Dúfame, že sa nám vráti včas ! Preto ho pošleme s predstihom a ak sa vráti do hodiny, je to v norme. Posadíme ho k televízoru, nech nám tie zemiaky načistí. Hrubú prácu, čiže strúhanie zveríme robotu, ak nemáme robot donútime manžela. Ak sme toto zvládli, manžela necháme pri TV a my pokračujeme ďalej.

    Zemiakové placky s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K zemiakom pridáme všetky koreniny, vajíčko, máličko hladkej múky a na malé kocky nakrájanú a rozpraženú slaninku. Dobre premiešame. A ihneď upečieme jednu maličkú, testovaciu placku, ktorú za horúca zjeme aby sme zistili čo tomu ešte chýba. A ak tomu niečo chýba, napr. soľ tak to rýchlo napravíme a upečieme druhú maličkú placku tzv. lákaciu. Tou nalákame manžela pod zámienkou koštovky do kuchyne a keď je chudák úplne zblbnutý tou dobrotou, strčíme mu do ruky obracačku, a zo slovami: "Ak chceš jesť, musíš piecť!" utečieme z kuchyne.

    Zemiakové placky s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi po pol hodinke sa vrátime a popri fotení a konzumovaní chválime a chválime a chválime, takže náš sobášený si ani nevšimne, že sme mu zož.... teda zjedli polovicu placiek

    Zemiakové placky s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    popri smažení placiek chlapec hravo zvládne aj podusenie kapusty. To už je vlastne brnkačka. V kostrólku si rozpraží na drobno nakrájanú prerastenú slaninu, pridá nakrájanú cibuľu, opraží, pridá kyslú kapustu a podusí len trošku aby kapustička zostala voňavá, chrumkavá.

    Zemiakové placky s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je všetko zdarne spravené, kuchyňa uprataná, riad umytý môžeme servírovať a sadnúť si ku stolu. Tu ale zisťujeme, že brucho máme už dávno plné s toho ako sme si sem aj tam uchmatli voňavučkú, dobručkú zemiakovú placku a veru zjedli sme ich neúrekom.

    Zemiakové placky s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A pre vás ktorí ste to nikdy neskúsili malé odporúčanie: na placku si naložte udusenú kapustu a posypte kúskami opraženej slaninky a zaručujem vám nebíčko v papuľke. A samozrejme, ja aj môj manžel vám prajeme dobrú chuť :-)

    Zemiakové placky s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
Ha-ha-ha!
Vtipný komentár, pekné foto a vynikajúci popis. Aj klasika s menšou obmenou môže chutiť ešte lepšie. Že pozdravujem šikovného manžela (a teba chválim ako diplomaticky si to celé vyriešila a nezostala hladná).
bogar
krasa mnaaaam milujeme placky a ak mozem a nebudem drza ...tak v 1. bode je y a nie i v slove my..... ja len ze to je moja choroba z povolania viete jak ucitelia ale vsetci sme ludia a mame chyby a mylime sa v zivote :):):):) ale recept špica a hlavne to zapojenie muza hh vyskusam :)
ancicka
Ja ked varím tak môj nezavadza,ale aj tak vyskušam.
sladkacokolada
evusik , placky kedykoľvek a keď vidím tú tvoju celkom prvú a taký malý kúsok chrumkavý....jaj šak by som si dala:)
evusik
@bogar vieš, že mi chvíľu trvalo kým som to našla, furt som to prehliadala asi preto, že som si hovorila, že mi (ako ja) pokračujeme :-) ale doba kráľov skončila a mi ani my si neonikáme :-)))) tak som to opravila
bogar
ja len tak dufam ze ste sa nenahnevali krasny recept tak nech je dokonaly po kazdej strane :)
evusik
@bogar určite nie, ja som dúfala, že z toho čo som napísala je to jasné :-)
bogar
som rada :) a rada chodim aj cerpat inspiracie ku vasim receptom :)
sneica
mnam tato lubim a aj podobne...nap.placka s akymkolvek salatom...:)
duschko
Skoro ako u nas v kuchyni. Velmi pekne foto a este lepsi popis. Poznam, ale aj tak ide do MKK.
bozulka
Vynikajúci recept v tomto podaní,krásné do chrumkava upečené...a tie diplomatické schopnosti,žasnem :-)) !
waocipa
placky mame radi a robila som dnes kuracinku na pare podla tvojho receptu vydarila sa mi a manžel zavelil ze už žiadne pečene len parene prajem krásny deň.....
evusik
@waocipa ani nevieš ako si ma potešila, lebo ja kade chodím tade ospevujem parný hrniec a každého presviedčam, že je to super vec.... ale kto nevyskúša neuverí :-) som rada, že tebe aj manželovi chutilo....
ivanko46
Pani bogar ,keď ma zrak neklame, tak ja v bode 1 vidím v slove my ypsilon.Čo je správne.Keď už sme v bode 1, tak v slove s prestihom,ste nezbadali ,že tam chýba písmeno -d-. Správne s predstihom.Ale všetci sme ľudia a máme chyby... Ako vy píšete.
diabambulka
no ja pozdravujem manžela, pekný recept a páči sa mi aj postup, usmievala som sa od začiatku do konca pri jeho čítaní :-)
salinka
Najvprv zavediem odlahcovacie dni po sviatocnom prejedani, ale potom urcite vyskusam tuto kombinaciu. Zemiaky a kapusta je doma vzdy a na manzela pockam, pokial pride z prace:-)
terrina
Pozdravujem Vas aj manzela! Dufam, ze necita s Vami, lebo chcem povedat, ze ste psychologiu varenia a pomoci pri nom zvladli na jednotku. Myslim si, ze vsetky vieme, ze aka dolezita je inspiracia a pochvala:-) Muzi neurazte sa, tak-ci tak nie ste vsetci rovnaki. A aj nam zenam velmi dobre padne ked nam konzumenti jedlo pochvalia. Mimochodom ste mi narobili chutky, milujem zemiakove placky! Tiez sa mi ich nechce robit bez pomoci a navyse nemam robot. Velmi dobra kombinacia s kyslou kapustou!!! Je zauzivana komzumacia placiek s kyslym mliekom, kefirom ci acidofilnym mliekom. Mne to nepasuje, ked nemame poruke kyslu kapustu tak radsej k tomu teply caj. Pozdravujem vsetky Varechacky a Varechacov!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia