Foto: palokuchki
Predtym som si myslela, ze zemiakove placky su typicke slovenske jedlo. Tu som ale objavila, ze aj australani ich radi robia. Prikladam recept, Zobraziť celý popisPredtym som si myslela, ze zemiakove placky su typicke slovenske jedlo. Tu som ale objavila, ze aj australani ich radi robia. Prikladam recept, ktory je trochu inaksi od tych typickych slovenskych placiek. Tentokrat sme mali tieto placky s tekvicovym privarkom a pre tych hladnejsich moze byt aj varene vajicko.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Surove zemiaky a cibulu si nastruhame, pazitku nasekame na drobno a cesnak pretlacime. Osolime, okorenime, pridame smotanu a struhanku.
-
2
Vsetko spolu premiesame. Mala by sa nam vytvorit polotuha masa, ktoru budeme moct pohodlne formovat v rukach. Ak je cesto este velmi makke, mozeme este pridat trochu struhanky.
-
3
Na panvici si rozohrejeme olej, rukami sformujeme placky a vyprazame.
-
4
Placky mozeme podavat samostatne, alebo s roznymi omackami.
Diskusia k receptu