Zemiakové knedličky plnené údeninou fotorecept

elekra - fotkaelekra, 9. apríla 2011 20:01
Ďalšie recepty »
Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept)Foto: elekra

V našej rodine sú zemiaky veľmi obľúbenou surovinou. A údené mäso máme radi tiež. Tak som vyrobila tieto knedličky, ktoré sa dajú plniť všeličím, aj sladkým aj slaným.

5-6
porcií
40 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

6-8 ks varené
30-40  dkg
20 dkg
podľa potreby
1 ks
3/4 kg
1 ks
štipka
2 ks (1 na kapustu a 1 navrch hotového jedla)
1 lyžica
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté zemiaky v šupke si dáme variť do posolenej vody.

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si na pokrájanú a do sklovita osmaženú cibuľku dáme dusiť pokrájanú kyslú kapustu,

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dochutíme bobkovým listom (ten po čase vyberieme, aby kapusta nebola horká), čiernym korením, podlejeme vodou a až hotovú dochutíme soľou, aby kapusta nebola príliš slaná.

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Údené bravčové mäso a slovenskú točenú si pomelieme na mäsovom mlynčeku a dobre premiešame. Údeninu som nijako neochucovala, bola dostatočne slaná a mala fantastickú chuť údeného mäsa. Plnku máme nachystanú. Zabudla som ju odfotiť, tak som pridala len pripravenú údeninu na mletie.

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené vychladnuté a ošúpané zemiaky si pretlačíme na dosku,

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme polohrubú múku, jedno vajce, trošku soli (ja solím zemiakové cesto) a pridala som aj štipku prášku do pečiva

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a vypracujeme cesto. Múku pridávame podľa potreby, naschvál som nepísala množstvo, záleží od zemiakov, koľko múky do seba naberú.

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a pokrájame na štvorce

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    plníme nachystanou plnkou (tou čo som nenafotila!),

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    tvarujeme knedličky v tvare guľky, ktoré vyváľame v múke

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a vyvárame vo vriacej osolenej vode. Mám vo zvyku vodu mierne zahustiť hladkou múkou, vtedy sa knedličky nerozvárajú. Varíme cca 15 minút na miernom ohni.

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Po uvarení vyberieme do misky. Mne vyšlo z uvedeného množstava 21 kusov.

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Podávame na udusenej kyslej kapuste poliate opraženou cibuľkou.

    Zemiakové knedličky plnené údeninou (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist