Zemiakové gule
Zemiakové knedličky plnené jablkami so škoricou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Na zemiakové cesto zmiešame sypkú zmes na knedle
s vajcom a 400 ml vody. Vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu odpočívať.
- Medzitým nakrájame jablká na malé kúsky, zmiešame ich v miske s trstinovým cukrom a so škoricou.
- Cesto vyvaľkáme na plát hrubý 1 cm, nakrájame ho na menšie štvorce, do stredu každého z nich vložíme časť jabĺk
a zabalíme do guľôčky.
- Knedle varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Potom ich preložíme na taniere, posypeme rozdrobeným tvarohom, práškovým cukrom a zalejeme rozpusteným maslom. Ozdobíme zvyšnými jablkami s cukrom a posypeme škoricou.
|