Zemiakové gule

Zemiakové knedličky plnené jablkami so škoricou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na zemiakové cesto zmiešame sypkú zmes na knedle s vajcom a 400 ml vody. Vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu odpočívať.
  2. Medzitým nakrájame jablká na malé kúsky, zmiešame ich v miske s trstinovým cukrom a so škoricou.
  3. Cesto vyvaľkáme na plát hrubý 1 cm, nakrájame ho na menšie štvorce, do stredu každého z nich vložíme časť jabĺk a zabalíme do guľôčky.
  4. Knedle varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Potom ich preložíme na taniere, posypeme rozdrobeným tvarohom, práškovým cukrom a zalejeme rozpusteným maslom. Ozdobíme zvyšnými jablkami s cukrom a posypeme škoricou.