Foto: mracik9
Pri listovaní v kuchárskej knihe z roku 1947,som našla tento recept, uvarila som a chcem sa podeliť aj s Vami,lebo boli dobručké.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
400 g |
|
80 g |
|
|
|
750 g |
|
Plnka: | |
12 dkg |
|
8 dkg |
|
1 ks |
|
250 g |
|
40 g |
|
Na posypanie: | |
50 g |
|
1/2 dkg |
|
125 g (pozražené) |
|
Postup
-
1
Z uvarených surovín si urobíme zemiakové cesto,ktoré vyvaľkáme na table posypanej múkou a vykrajujeme kolieska,do ktorých kladieme kôpku tvarohovej plnky.
-
2
Zagúľame na knedličky,dáme do slanej vriacej vody a varíme 8 minút.Cedníkom opatrne vyberieme,odkvapkáme a kladieme na misu,polejeme popraženým maslom a posypeme cukrom zmiešaným zo škoricou.
-
3
Podávame k ním ovocný kompót podľa vlastnej chute. Tvarohovú plnku si urobíme tak, že zmiešame cukor z maslom pridáme vajíčko,tvaroh a nakoniec umyté hrozienka,ja som tam postrúhala trochu citrónovej kôry a jeden uvarený zemiak.
-
4
Je to jednoduché jedlo,ale určite si ho obľúbite.
Diskusia k receptu