Pri listovaní v kuchárskej knihe z roku 1947,som našla tento recept, uvarila som a chcem sa podeliť aj s Vami,lebo boli dobručké.
porcií
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 ks |
|
| 400 g |
|
| 80 g |
|
|
|
|
| 750 g |
|
| Plnka: | |
| 12 dkg |
|
| 8 dkg |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 40 g |
|
| Na posypanie: | |
| 50 g |
|
| 1/2 dkg |
|
| 125 g (pozražené) |
|
Postup
-
1
Z uvarených surovín si urobíme zemiakové cesto,ktoré vyvaľkáme na table posypanej múkou a vykrajujeme kolieska,do ktorých kladieme kôpku tvarohovej plnky.
-
2
Zagúľame na knedličky,dáme do slanej vriacej vody a varíme 8 minút.Cedníkom opatrne vyberieme,odkvapkáme a kladieme na misu,polejeme popraženým maslom a posypeme cukrom zmiešaným zo škoricou.
-
3
Podávame k ním ovocný kompót podľa vlastnej chute. Tvarohovú plnku si urobíme tak, že zmiešame cukor z maslom pridáme vajíčko,tvaroh a nakoniec umyté hrozienka,ja som tam postrúhala trochu citrónovej kôry a jeden uvarený zemiak.
-
4
Je to jednoduché jedlo,ale určite si ho obľúbite.









Diskusia k receptu