Zemiakové dolky s lieskovcami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Zvyšili sa vám zemiaky od včera a neviete čo s nimi urobiť,skúste tento recept.Je jednoduchý a rýchly na prípravu.Kto má rád jedla na sladko,tak si pochutná,ale zasa nieje až taký sladký.Je fajn.

24
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozdelím a žltky vyšľaham s pr. cukrom.
  2. Do vyšľahaného pridám varené zemiaky,mleté lieskovce a podľa chutí rum.Ja som dala za štamprlík.
  3. Premiešam a pridám vyšľahaný sneh z bielkov.Zamiešam.
  4. Pridám ešte celozrnú múku .Pridám pr.do pečiva a troška soli.Premiešam,
  5. a na rozpálenom oleji opekám do ružova.Opečené vyberiem na papierový obrúsok,aby masť vsiakla.Fajnové su teplé,ale aj na studeno.