Zemiakové dolky s lieskovcami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Zvyšili sa vám zemiaky od včera a neviete čo s nimi urobiť,skúste tento recept.Je jednoduchý a rýchly na prípravu.Kto má rád jedla na sladko,tak si pochutná,ale zasa nieje až taký sladký.Je fajn.
24 porcií |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajcia rozdelím a žltky vyšľaham s pr. cukrom.
- Do vyšľahaného pridám varené zemiaky,mleté lieskovce a podľa chutí rum.Ja som dala za štamprlík.
- Premiešam a pridám vyšľahaný sneh z bielkov.Zamiešam.
- Pridám ešte celozrnú múku .Pridám pr.do pečiva a troška soli.Premiešam,
- a na rozpálenom oleji opekám do ružova.Opečené vyberiem na papierový obrúsok,aby masť vsiakla.Fajnové su teplé,ale aj na studeno.