Slaný koláč
Zemiaková štrúdľa s bryndzou a cibuľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
55 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup- Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubom
strúhadle. Pridáme soľ, 1 vajce, múku
a vypracujeme cesto. Položíme ho na
potravinovú fóliu jemne vysypanú múkou
a jemne posypeme cesto navrchu, aby sa
nelepilo na valček. Pomocou neho rozvaľkáme
cesto na hrúbku 1 cm.
- Na masti urestujeme cibuľu dozlatista.
Po vychladnutí ju rozložíme po celej ploche
od okrajov asi 2 cm a rozmrvíme bryndzu.
Pomocou fólie, na ktorej máme pripravené
cesto, ho zrolujeme do tvaru štrúdle.
Preložíme na papier či silikón na pečenie.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme
hrubozrnnou soľou a celou rascou.
- Pečieme pri 170 °C asi 35 minút. O prepečení
štrúdle sa presvedčíme špáradlom.
Nesmie na ňom zostať lepkavá vrstva.
|