« Naspäť na tento recept

Zemiaková štrúdľa s bryndzou a cibuľou verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme soľ, 1 vajce, múku a vypracujeme cesto. Položíme ho na potravinovú fóliu jemne vysypanú múkou a jemne posypeme cesto navrchu, aby sa nelepilo na valček. Pomocou neho rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 cm.

Na masti urestujeme cibuľu dozlatista. Po vychladnutí ju rozložíme po celej ploche od okrajov asi 2 cm a rozmrvíme bryndzu. Pomocou fólie, na ktorej máme pripravené cesto, ho zrolujeme do tvaru štrúdle. Preložíme na papier či silikón na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou a celou rascou.

Pečieme pri 170 °C asi 35 minút. O prepečení štrúdle sa presvedčíme špáradlom. Nesmie na ňom zostať lepkavá vrstva.

Suroviny




4
porcie
55
minút
príprava
35
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist