Zemiačky s kyslou kapustou a klobásou

Autor receptu: evkalibka

Je to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme ho s obľubou varievali na chate, dobre nám padol po celodennej lyžovačke. Teraz si ho navaríme keď máme chuť na dobrú domácu klobásku.

4
porcie
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si údenú krkovičku, klobásu,vyberieme a do tej istej vody dáme variť očistené malé zemiaky (celé). Kto si neodložil v jeseni, môže si dať variť aj väčšie, prekrojené na polovice. Keď sú uvarené asi tak na polovicu, pridáme kyslú kapustu.
  2. Medzitým si pripravíme z masti (oleja), cibule a červenej papriky zápražku. Uvarené zemiaky scedíme, rozmiešame so zápražkou.Jedlo je hotové.
  3. Podávame s údeným mäsom a klobásou.