Zelerový šalát s vlašskými orechmi

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Na dresing dáme do misy žĺtky a horčicu a vyšľaháme na penu. Potom pomaly za stáleho šľahania pridávame olej, až kým nevznikne riedka majonéza. Vmiešame crème fraîche a ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. V hrnci uvedieme do varu osolenú vodu s cukrom a jablčným octom, vložíme do nej jeden očistený zeler a varíme na miernom plameni asi 15 minút domäkka.
  2. Potom ho vyberieme a vychladnutý pokrájame na trujuholníky, posypeme kokosovou múčkou a kakaom a orestujeme na masle. Druhý zeler a jablká ošúpeme a pokrájame na tenké rezance.
  3. Pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame, aby zeler s jablkami nezhnedol. Prilejeme dresing a premiešame. Nakoniec vmiešame posekané vlašské orechy a necháme 10 minúť odležať, aby zeler zmäkol. Odležaný šalát podávame s orestovaným zelerom.
  4. Náš tip: Tento šalát sa výborne hodí ako príloha k údenému lososovi alebo inej údenej rybe.