Zelerový šalát
Zelerový šalát

Zelerovo-jablkový šalát s karamelizovanými korenenými orechmi

siuuu - fotkasiuuu, 25. januára 2020
Zelerovo-jablkový šalát s karamelizovanými korenenými orechmi
Foto: siuuu

Svieži, lahodný šalátik s chrumkavými voňavými orechmi. Aktuálne mám šalátové obdobie, tak som dnes urobila na raňajky tento svieži šalát, ktorý vychádza z receptu na známy “Waldorf” šalát, ale recept som upravila podľa našich chutí. Množstvo jednotlivých surovín si každý môže upraviť podľa seba.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

3 tenké plátky
1 ks
2 PL neochutený bez tuku
1 PL
2 PL
podľa chuti
podľa chuti (biele, čierne alebo farebné)
3-4 cm (zelená vňať)
na špic noža
podľa chuti (nemusí byť)
podľa chuti
1/4 ČL (paprika, chilli, koriander, rímska rasca...)
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeler a jablko očistíme a pokrájame na tenké pásiky zhruba veľkosti zápalky alebo iné tvary, pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy. Pridáme najemno pokrájanú pórkovú vňať (používam iba takú tú bledšiu vnútornú časť vňate).

  2. 2

    Jogurt zmiešame s majonézou, zvyškom citrónovej šťavy, soľou, korením, korením karí a horčicou. Premiešame so zelerom, jablkami a pórikovou vňaťou. Dobré je nechať v chladničke 1-2 hodiny vychladiť ale nie je to podmienkou, dá sa jesť aj ihneď.

  3. 3

    Orechy opražíme pár minút na suchej panvici, pokvapkáme medom, premiešame, necháme chvíľu skaramelizovať, posypeme korením podľa chuti, premiešame, odstavíme z ohňa, necháme trocha vychladnúť, posekáme.

  4. 4

    Pri podávaní posypeme na tanieri šalát korenenými orechmi.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Šalát vyzerá dobre, aj mne by sa veru zišlo, teraz po sviatkoch, mať šalátové obdobie ... :-))
Určite urobím. Pekné sobotné popoludnie.
2x haji, siuuu