Foto: habdula
Túto polievočku poznám od svojho detstva, neskutočne mi chutí, je jednoduchá a zamiloval si ju i môj manžel. Je jeho najobľúbenejšia.
5 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si zeler na malé kocky.
-
2
Na masle (maslom nešetríme) opražíme zeler. Posypeme troškou korenia, podlejeme troškou vody a dusíme, kým zeler nepustí šťavu.
-
3
Zalejeme vývarom, pridáme mleté čierne korenie a varíme.
- 4
Keď zeler zmäkne, pripravíme si halušky. Potrebujeme jedno vajíčko, soľ, mleté čierne korenie a krupicu. Vznikne nám hustejšie cestíčko, z ktorého hádžeme halušky do vriacej polievky.
- 5
Keď sú halušky hotové, vypneme a podávame. :)
- 4
Vďaka za recept Habdula .