Foto: jerica
@jerica S touto výbornou polievkou som sa stretla v Bojniciach v kúpelnom dome Lysec , nedá mi aby som vám ju neponúkla, chutila aj Zobraziť celý popis@jerica S touto výbornou polievkou som sa stretla v Bojniciach v kúpelnom dome Lysec , nedá mi aby som vám ju neponúkla, chutila aj vnukovi (12) to už je čo dodať.Hlavný obrázok je bez halušiek , tú som robila hneď po príchode z liečenia , s haluškami sa mi viac pozdávala , tak som ju robila túto nedeľu 13.11.10. Chutila aj bez aj s haluškami. Tento postup môže sa robiť aj s inou zeleninou podľa chuti.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks, stredne veľký |
|
1/2 viac zo zelenej časti |
|
1 pl |
|
2 kocky |
|
1 čl, celá |
|
1/2 pl |
|
1 pl |
|
|
|
|
|
4 strúčiky |
|
Postup
-
1
nachystané suroviny : pôrok, zeler, kmín , masť, mletá paprika , zeleninový bujón , zelený petržlen
-
2
na masti krátko usmažíme pôrok
-
3
na usmažený pôrok pridáme hladkú múku ,
-
4
za mierneho zohrievania premiešame
-
5
nastrúhame na rezance zeler
-
6
na usmažený pôrok s múkou pridáme rozotretý cesnak , premiešame ( dala som 4 ks stúčiky )
-
7
pridáme nastrúhaný zeler , premiešame , malú chvíľu necháme prejsť dusením , ale len krátko!!rýchlo zmäkne.
-
8
zalejem STUDENOU !! vodou po okraj zeleru , premiešam (preto studenou , aby sa nespravili hrčky z múky)
-
9
mala som v pláne že urobím bez papriky ale bielu som nechcela , tak som pridala mletú červenú papriku aj s kmínom
-
10
pridame dve kocky zeleninový bujón , miesto bujonu môžete dať kto máte odložený vývar
-
11
dolejeme horúcou vodou ,
-
12
zavarila som do plievky krupicové halušky
-
13
na koniec do hotovej polievky dáme zelený petržlen a podľa chuti korenie , dávam biele .
-
14
pre deti by som nepridávala korenie !! ináč @ dobrú chuť
@miloss2 , @ursula4 , @benki , @mauosko , pozdravujem a ďakujem :-)
@skratek , to je super, určite keď nemám pôrok dám aj ja cibuľu .
aby som nezabudla, ďakujem za milé slovíčka :-)
@papirv takto o týždeň budú Bojnice :-)