Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo

nonna - fotkanonna, 3. decembra 2012

Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ktorú ste si nechali dozrievať dnu. Kombinácia je zvláštna, ale jediteľná, gaštany chuť spríjemňujú, paprika dodá pikantnosti, ktorá u mňa väčšinou nesmie chýbať.

2
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 PL
10 ks
1 ks
1 ks
3 strúčiky
trochu
1/3 KL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Gaštany narežeme do kríža, upečieme /cca 12 minút pri 170°C/ a rozdrobíme.

  2. 2

    Cesnak, papriku a rajčinu rozkrájame na drobné kúsky.

  3. 3

    Rozohrejeme maslo a minútku oprážame na ňom cesnak, potom pridáme papriku a po minútke rajčinu. Okoreníme a za miešania necháme mierne zvädnúť.

  4. 4

    Pridáme umytú, odtečenú ryžu, premiešame a po 2 minútach podlejeme predhriatou vodou, osolíme a uvaríme.

  5. 5

    Nakoniec posypeme pečenými gaštanmi.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: