Zeleninový švédsky koláč od svokry
Autor receptu: danadam
Tento recept som dostala od svokry zo Svedska. Je to idealne lahke, zeleninove jedlo ktore si mozme dopriat hlavne pocas postu alebo ak mame chut na nieco lahke a svieze.
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravime cesto tak ze zmiesame vsetky suroviny do jednej hmoty. Nanesieme a rovnomerne rozlozime iba na dno okruhlej sklenenej formy s priemerom 24cm. Ja som dnes pouzila 50g polohrubej a 100g cicerovej muky, mozte dat celozrnu, spaldovu..aku mate. Cesto som dala zapiect do truby na 15 minut pri teplote 200 stupnov.
- Medzitym si nastuhame vsetku zeleninu, ja som vsetko nastruhala za minutu v kuchynskom robote. Do hrnca dame olivovy olej, pol lyzicky soli, pridame zeleninu, ZELENINOVY bujon, vodu (presne 2dcl, inak sa to nevpije), rozmarin (mlety) a tymian a privedieme do varu za obcasneho miesania. Varime 10 minut.
- Ked mame cesto upecene, zalejeme ho zeleninovou zmesou a posypeme struhanym syrom. Pecieme pri 200 stupnoch dalsich 10 minut. Podavame s roznymi salatmi. Dobru chut!