Zeleninový bulgur

Autor receptu: marteenka

3
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľku spolu so šampiňónmi osmažíme na oleji. Dozlatista. Len čo budú mať šampiňóny nahnedlú farbu a pustia šťavu, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, hrášok a zelené fazuľky. Medzičasom si nakrájame najemno avokádo (asi 0,5cm pásiky), paradajky si nakrojíme a prelejeme horúcou vodou.
  2. Pridáme nakrájané avokádo, od šupky očistené a na menšie kúsky pokrájané paradajky. Dochutíme kurkumou, worcestrovou omáčkou a soľou (všetko podľa chuti). Ku koncu primiešame na drobno nakrájaný strúčik cesnaku.
  3. Keď už máme všetku zeleninku orestovanú a ochutenú, pridáme bulgur a vodu (v pomere 1:2), varíme asi 2min. a potom necháme na najslabšom ohni cca 5min variť. Necháme dojsť ešte tak 15 min, z času na čas premiešame. Dobrú chuť :-)