Zeleninovo–tuniakový závin s paradajkovým dipom

Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
Zeleninovo–tuniakový závin s paradajkovým dipom
Foto: Robert Hüttner
6-8
porcií
35 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
1 ks
200 g
200 g
200 g
150 g
400 g
100 ml
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na kolieska nakrájaný baklažán a cuketu ugrilujeme, na konci zľahka posolíme. Takto ugrilované plátky pokladieme do stredu rozvaľkaného cesta po celej dĺžke.

  2. 2

    Na zeleninu dáme tuniaka a na vrch taktiež na kolieska nakrájanú mozzarellu, ktorú máličko osolíme a ochutíme oreganom. Preložíme lístkovým cestom z obidvoch strán a vrch potrieme vajíčkom. Pečieme 25 až 30 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Medzitým dáme do hrnčeka drvené paradajky, pretlačený cesnak, soľ, zalejeme smotanou a vyredukujeme, kým to nezhustne. Na konci pridáme najemno nasekanú čerstvú bazalku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia