Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje, základom namiesto masla sú varené zemiaky, dá sa použiť aj ako dip.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarené a vychladnuté zemiaky (vhodné sú typu B alebo C, šalátové ružové nie sú vhodné), potlačíme vidličkou
  2. pridáme syr (lunex, bambino, karička), zapracujeme do zemiakov
  3. pridáme pretlačený cesnak, postrúhanú mrkvu a jogurt (alebo majonézu, kyslú smotanu, tatarku) a rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú hmotu, hustotu si regulujeme jogurtom
  4. nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať, podávame s čerstvým chlebom alebo ako dip k mäsu