Zeleninovo-obilninová miešanica Zbojíčka

Autor receptu: nonna

Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina. Samozrejme sa dá vynechať a plne nahradiť len maslom, aby bolo racionalite učinené "za dosť".

2
porcie
9 minút
príprava
44 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme a varíme v novej vode 30 minút. Vodu opäť zlejeme.
  2. Kapustu nakrájame na veľmi drobno, zemiak a karfiol nastrúhame na hrubšom strúhadle, petržlen pokrájame na drobné kolieska, širšiu časť na kocky.
  3. Pokrájanú slaninu vyškvaríme /alebo použijeme len maslo, čiže ho dáme viac/, pridáme maslo a na tenké plátky nakrájaný cesnak. Opražíme do zlatista.
  4. Pridáme všetku zeleninu, okoreníme koreninami a podrveným bobkovým listom, osolíme a dusíme asi 7 minút, až zelenina trochu zmäkne.
  5. Potom pridáme obilninu, spoločne rozmiešame zohrievame ešte asi 3 minúty.