Zeleninové medailóniky Župančatá
Autor receptu: nonna
Tento receptík je zdravý, diétny, vhodný na redukciu hmotnosti, chutný a aj rýchly. Samozrejme sa dá takto pripraviť v podstate akákoľvek zelenina, výborná je brokolica, karfiol, kaleráb, reďkovka.....
1 porcia |
12 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiak dobre umyjeme, neošúpeme, zeler dobre umyjeme, cibuľu očistíme.
- Všetko pokrájame na tenšie kolieska, cca 3-4mm hrubé.
- Jogurt vymiešame s vajíčkom, prilejeme trochu vody, zahustíme Solamylom, opatrne osolíme, okoreníme kurkumou a kôprom.
- V tomto cestíčku obalíme zeleninu a vyprážame na rozpálenom oleji.
- Doporučujem podávať s varenými zemiakmi, zemiakovým pyré.