Zeleninové medailóniky Župančatá

Autor receptu: nonna

Tento receptík je zdravý, diétny, vhodný na redukciu hmotnosti, chutný a aj rýchly. Samozrejme sa dá takto pripraviť v podstate akákoľvek zelenina, výborná je brokolica, karfiol, kaleráb, reďkovka.....

1
porcia
12 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiak dobre umyjeme, neošúpeme, zeler dobre umyjeme, cibuľu očistíme.
  2. Všetko pokrájame na tenšie kolieska, cca 3-4mm hrubé.
  3. Jogurt vymiešame s vajíčkom, prilejeme trochu vody, zahustíme Solamylom, opatrne osolíme, okoreníme kurkumou a kôprom.
  4. V tomto cestíčku obalíme zeleninu a vyprážame na rozpálenom oleji.
  5. Doporučujem podávať s varenými zemiakmi, zemiakovým pyré.