Zeleninové lievance s omáčkou z lesných húb

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, múky a vajec si pripravíme hustejšie liate cesto do ktorého pridáme droždie, cukor, zeleninu ktorú sme si povarili a nechali vychladnúť. Cesto ochutíme soľou, necháme nakysnúť. Z nakysnutého cesta pečieme na panvičke lievance z oboch strán do zlatista.
  2. Omáčka z lesných húb a smotany – z oleja a múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom, ochutíme soľou a octom a za stáleho miešania privedieme do bodu varu a varíme približne 30 minút.
  3. Na cibuľke opražíme pokrájané lesné huby ktoré si ochutíme soľou, vegetou, korením a cesnakom a krátko podusíme. Takto udusené huby vložíme do pripravenej omáčky, spolu povaríme a nakoniec zjemníme maslom a smotanou.