Foto: evusik
Zdravšia alternatíva pre tých, ktorí sú závislí na zemiakových chipsoch :-)
porcie
príprava
na 130 °C
Postup
-
1
Vhodná zelenina na zeleninové chipsy je mrkva, petržlen, paštrnák, kareláb, čierna reďkovka, sladký zemiak, zeler... ja som použila mrkvu, bielu guľatú reďkovku, kaleráb a paštrnák. Zeleninu očistíme a nakrájame na plátky 1mm hrubé.
-
2
Dáme do nádoby a poriadne osolíme, 1 veľká polievková lyžica. Zamiešame a odložíme na 30-40 minút.
-
3
Potom dobre, ale ozaj dobre opláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a vysypeme na utierku a vysušíme.
-
4
Pripravíme si zálievku: olivový olej + provensálske korenie + cesnak = zamiešame. Základ je kvalitný, olivový olej. Kkoreniny, bylinky môžete dať aké chcete, len nie také ktoré obsahujú soľ. Soľ už nepridávame vôbec.
-
5
Olivovú zálievku zmiešame so zeleninovým chipsami a poukladáme ich na plech, na papier celkom tesne vedľa seba.
-
6
Dáme piecť na 130°C asi na 35 - 40 minút. Ku koncu radšej kontrolujte, pretože dĺžka pečenia závisí aj od toho na ako tenko ste nakrájali zeleninu. Po upečení nechajte úplne vychladnúť na plechu.
-
7
Zeleninové chipsy chrúmeme pri TV len tak....
-
8
alebo si ich namáčame do omáčky, moja obľúbená: jogurt alebo kyslá smotana, cesnak, biele korenie... tentoraz to bol Ajvar.
varecha.pravda.sk/recepty/chipsy-z-cvikly/16320-recept.ht...
@3sandra3 nakrájať zeleninu a šup na pekáč :-))))
Tak byť bez rúry ti nezávidím, ale na druhej strane keby si mala rúru nevymyslela by si jablkový koláč v mikrovlnke :-) veru tak