Chipsy z cvikly

2010 - bez fotky2010, 19. apríla 2011
Chipsy z cvikly
Foto: 2010

Co tak vyskusat daco ine? Chipsy z cvikly....

Suroviny





Postup

  1. 1

    Surovu repu osupeme, a najlepsie „V“ krajacom – japonskou mandolinou nakrajame na najtensie ako sa nam da. Cim tensie nakrajame, tym chrumkavejsie budu (zlahka osusime papierovou utierkou). Daju sa vyprazat aj na panvici, ale friteza je najlepsia. Pripravime si olej (nie olivovy), ktory ma vysoku teplotu dimivosti. Zohrejeme na cca 190C (dobre je mat teplomer). Ked nemame, tak hodime kocku bieleho chleba cca 2×2 cm do oleja za 50 sekund by mal byt zlaty.

  2. 2

    Vyprazame na etapy. Vyberieme „deravou“ naberackou. Odlozime na papierovu utierku, hned osolime alebo postrasime korenim podla svojej chute. Takto isto sa daju lahko robit chipsy aj zo sladkych zemiakov, mrkvy atd.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia