Zeleninová štrúdľa s pórkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Na drobné kocky nakrájanú čerstvú zeleninu dáme na 5 minút spariť do horúcej osolenej vody. Na panvici restujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme zeleninu a restujeme spolu. Osolíme, okoreníme. Nakoniec pridáme rozšľahané vajcia zmiešané s pažítkou a nastrúhaný syr feta. Všetko zamiešame a necháme vychladnúť.
  2. Lístkové cesto si rozvaľkáme a navrstvíme zeleninovou praženicou. Zrolujeme, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút do zlata.
  3. Omáčka: Pór nakrájame na plátky, opražíme ho na masle. Podlejeme vývarom a trocha podusíme. Nakoniec pridáme šľahačku, soľ a korenie. Zahustíme maslom, varíme, kým nezhustne.