Zeleninová sekanička

jody - fotkajody, 15. marca 2013
Zeleninová sekanička
Foto: jody

Receptov na sekané je tu síce až až, ale aj tak sem pridávam tento ďalší z množstva mojich sekaných. Zmena je možno v Zobraziť celý popisReceptov na sekané je tu síce až až, ale aj tak sem pridávam tento ďalší z množstva mojich sekaných. Zmena je možno v trochu iných ingredienciách, tak snáď len pre inšpiráciu... :-)

15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Veľké množstvo cibule (asi toľko čo mäsa) nasekáme a za surova zmiešame s mletým mäsom. Pridáme všetky koreniny, vajcia, popučený cesnak a majoránku. Do toho zamiešame na menšie kúsky nakrájanú surovú mrkvu, zelenú fazuľku a kukuricu. Hustíme ovsenými vločkami.

  2. 2

    Syr nakrájame na širšie hranolčeky, klobásu po dĺžke na polovicu. Z hrášku a vajíčok spravíme škvareninu. Do pekáča navrstvíme polovicu sekanej (nie úplne po okraje, nakoniec z toho aj tak uplácame bochník). Pridáme škvareninu, syr a klobásu a zakryjeme zvyškom sekanej. Vrch posypeme nakrájanou slaninou.

  3. 3

    Podlejeme trochou vody. Pečieme najskôr prikryté, občas kontrolujeme množstvo tekutiny a prelievame ňou vrch. Nakoniec zapečieme odokryté, aby sa spravila pekná kôrka.

  4. 4

    Podávame ako chceme. :-) Napríklad, ako na hlavnom obrázku, ku kyslým zemiakom, alebo s varenými zemiakmi a výpekom, alebo aj na studeno s chlebom, alebo ... atď. Prajem dobrú chuť.

    Zeleninová sekanička - obrázok 4
  5. 5

    A spomenieme si na peknú zimu... :-)))

    Zeleninová sekanička - obrázok 5

Diskusia k receptu

1zdenko
dobry napad, zajtra vyskusam. Len zelenu fazulku vynecham. Tu nemusim...
elixir
To sa mi veľmi páči, ďakujem za recept :)
denyany
podľa názvu som si myslela, že to bude čiste zeleninová sekaná, tak som si rcp pozrela len zo zvedavosti, ale... potešila si ma, mäsožravca, je tam aj mäsko, aj klobáska, aj tá zelenina:-D fajn recept!
medovnicek
ja som rada, že si ten recept sem pridala, sekanú mám rada a keď ju budem najbližšie robiť, tak ju urobím podľa tohto tvojho receptu
ariela6
Jody maš pekne recepty vždy si ich uložim aj tento sa mi pači a ten pekny zimny vyhlad teraz mame aj my tu v Leviciach ale asi len na par dni a už tu bude jar
kuchticka
@jody , aspon ze si tiez neodisla z Varechy. Je mi smutno z takej situacie ked sa nevie niekto preniest cez .....
Velmi sa mi paci tvoj recept. Urcite vyskusam (bez klobasy s masom doma mletym) .
jody
Dakujem, dievcence.
@kuchticka , zvazovala som to aj ja...mrzi ma, ze odisli :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia