Zeleninová sekanička
Autor receptu: jody
Receptov na sekané je tu síce až až, ale aj tak sem pridávam tento ďalší z množstva
mojich sekaných. Zmena je možno v trochu iných ingredienciách, tak snáď len pre
inšpiráciu... :-)
15 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Veľké množstvo cibule (asi toľko čo mäsa) nasekáme a za surova zmiešame s mletým mäsom. Pridáme všetky koreniny, vajcia, popučený cesnak a majoránku. Do toho zamiešame na menšie kúsky nakrájanú surovú mrkvu, zelenú fazuľku a kukuricu. Hustíme ovsenými vločkami.
- Syr nakrájame na širšie hranolčeky, klobásu po dĺžke na polovicu. Z hrášku a vajíčok spravíme škvareninu. Do pekáča navrstvíme polovicu sekanej (nie úplne po okraje, nakoniec z toho aj tak uplácame bochník). Pridáme škvareninu, syr a klobásu a zakryjeme zvyškom sekanej. Vrch posypeme nakrájanou slaninou.
- Podlejeme trochou vody. Pečieme najskôr prikryté, občas kontrolujeme množstvo tekutiny a prelievame ňou vrch. Nakoniec zapečieme odokryté, aby sa spravila pekná kôrka.
- Podávame ako chceme. :-) Napríklad, ako na hlavnom obrázku, ku kyslým zemiakom, alebo s varenými zemiakmi a výpekom, alebo aj na studeno s chlebom, alebo ... atď.
Prajem dobrú chuť.
- A spomenieme si na peknú zimu... :-)))