Zeleninová sekanička

Autor receptu: jody

Receptov na sekané je tu síce až až, ale aj tak sem pridávam tento ďalší z množstva mojich sekaných. Zmena je možno v trochu iných ingredienciách, tak snáď len pre inšpiráciu... :-)

15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Veľké množstvo cibule (asi toľko čo mäsa) nasekáme a za surova zmiešame s mletým mäsom. Pridáme všetky koreniny, vajcia, popučený cesnak a majoránku. Do toho zamiešame na menšie kúsky nakrájanú surovú mrkvu, zelenú fazuľku a kukuricu. Hustíme ovsenými vločkami.
  2. Syr nakrájame na širšie hranolčeky, klobásu po dĺžke na polovicu. Z hrášku a vajíčok spravíme škvareninu. Do pekáča navrstvíme polovicu sekanej (nie úplne po okraje, nakoniec z toho aj tak uplácame bochník). Pridáme škvareninu, syr a klobásu a zakryjeme zvyškom sekanej. Vrch posypeme nakrájanou slaninou.
  3. Podlejeme trochou vody. Pečieme najskôr prikryté, občas kontrolujeme množstvo tekutiny a prelievame ňou vrch. Nakoniec zapečieme odokryté, aby sa spravila pekná kôrka.
  4. Podávame ako chceme. :-) Napríklad, ako na hlavnom obrázku, ku kyslým zemiakom, alebo s varenými zemiakmi a výpekom, alebo aj na studeno s chlebom, alebo ... atď. Prajem dobrú chuť.
  5. A spomenieme si na peknú zimu... :-)))