Zeleninová polievka s krupicovými haluškami fotorecept

kristinamia - fotkakristinamia, 29. septembra 2015

Mala mi dnes zostala doma zo skolky, kvoli kaslu, tak som jej rychlo zbuchala zeleninovu polievocku za par minut...

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
3 ks
1 ks
podľa potreby
 (alebo solčanka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu, petrzlen a zemiaky ocistime a nakrajame. Vlozime do hrnca.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme dostatocnym mnozstvom vody a ochutime vegetou bez glutamanu, alebo zeleninovym bujonom. Dame varit, kym zelenina nebude makka.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitym si pripravime halusky. Krupicu, vajicko, sol a petrzlenovu vnat zmiesame do kasicky, ak treba pridame trochu vody.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravime si dve lyzicky.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked je zelenina makka, pridame plyn, aby sme priviedli polievku do varu. Pomocou dvoch lyziciek tvarujeme mensie halusky a vhadzujeme do polievky. Nechame este povarit. Odstavime.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
@kristinamia , zeleninova polievka urcite malej chutila, ked su u nas deti trosku nachladnute a pokasliavaju varim im poctivy silny slepaci / kuraci, morcaci / vyvar, do neho pridavam aj kusok cerstveho zazvotu a samozrejme ligurcek, vtedy netreba ziadny bujon ci vegetu aj je ked bez glutamanu sodneho, skore uzdravenie dcerenke a pekny den vam obom zelam ☺
Prave,ze ak je mala taka chora mala si urobit silny kuraci vyvar s mnozstvom roznej zeleniny,ta by ju hned postavila na nohy a nie vegetu,ale zazvor,cesnak,cibulu.
Cibulu poukladaj okolo nej kde sa hra I kde spi.Vytaha vsetky bakterie s nej./Nerozrezanu,ale taku v supke/
výborná polievočka, škoda tam dať bujón či podobne a je jedno že je tam glutaman. raz som čítala že nie je tak škodný, je to len obodchodný ťah že niečo BEZ neho. Ak ti môžem poradiť, na troche masti oprať nastrúhanú mrkvu, petržlen (časť z nich), pridaj ostatnú zeleninu, trochu orestuj a potom zalej vodou. Uvidíš sama aká bude dobrá polievočka ☺
v tomto pripade sa priklanam za vyvar, moji si ho doslova ziadaju, taky balzam, cuchovy aj chutovy, samozrejme dietatku skore uzdravenie, plus je, ze vobec je polievky /to bol u mna vzdy problem:)/
používateľ nemá avatar
plk
Do cesta na krupicove halusky (u nas ich volame nocky) skuste pridat okrem vody trochu oleja. Ja davam olivovy ale ten nie kazdemu chuti. Viem, viem, velmi dietne to nie je ale ziskaju taku "jemnejsiu" chut.
@kristinamia mne redakcia raz vyhodila jedlo z vegánskej kategórie kde som mala možnosť med/javorový sirup , i keď med môže byť aj rastlinný a ja robím jedlá čisto vegánsky, ale nechala som to tak :) pretože v surovinách asi nie je možnosť rastlinného medu, ktorý nie je dorábaný za pomoci včiel (napr. púpavový).. všimla som si už aj kategóriu raw, kde som si párkrát v minulosti všimla aj tepelne upravené jedlá (mohlo sa to neskôr upraviť), niekedy je v tom "bordel" a dotyčný, ktorý stvoril recept, za to ani nemôže, čo sa dá robiť :)
@kristinamia , recept bol vyradeny z kategorie veganskych receptov, do ktorej sme ho omylom zaradili, za co sa ospravedlnujeme.
@jenni , med ako taky nemoze byt nikdy "rastlinny", med je produktom vciel, preto recepty obsahujuce med nemozu byt v kategorii veganskych receptov. Ostatne produkty podobne medu sa u nas obvykle nazyvaju sirupy (agavovy, javorovy).
Ak je niektory recept zle zaradeny do kategorie, prosim, napiste nam, radi to upravime.

Pridaj komentár k receptu: