Zeleninová polievka s krupicovými haluškami fotorecept

kristinamia - fotkakristinamia, 29. septembra 2015

Mala mi dnes zostala doma zo skolky, kvoli kaslu, tak som jej rychlo zbuchala zeleninovu polievocku za par minut...

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
3 ks
1 ks
podľa potreby
 (alebo solčanka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu, petrzlen a zemiaky ocistime a nakrajame. Vlozime do hrnca.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme dostatocnym mnozstvom vody a ochutime vegetou bez glutamanu, alebo zeleninovym bujonom. Dame varit, kym zelenina nebude makka.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitym si pripravime halusky. Krupicu, vajicko, sol a petrzlenovu vnat zmiesame do kasicky, ak treba pridame trochu vody.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravime si dve lyzicky.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked je zelenina makka, pridame plyn, aby sme priviedli polievku do varu. Pomocou dvoch lyziciek tvarujeme mensie halusky a vhadzujeme do polievky. Nechame este povarit. Odstavime.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Keď som bola malá a ostala som doma chorá zo škôlky, mamina mi tiež často "zbúchala" podobnú polievočku. Dala do nej aj veľa lásky a ja som sa rýchlo uzdravila:-) pekné spomienky si mi priviala.
Prave,ze ak je mala taka chora mala si urobit silny kuraci vyvar s mnozstvom roznej zeleniny,ta by ju hned postavila na nohy a nie vegetu,ale zazvor,cesnak,cibulu.
Cibulu poukladaj okolo nej kde sa hra I kde spi.Vytaha vsetky bakterie s nej./Nerozrezanu,ale taku v supke/
1x nadia56
@kristinamia mne redakcia raz vyhodila jedlo z vegánskej kategórie kde som mala možnosť med/javorový sirup , i keď med môže byť aj rastlinný a ja robím jedlá čisto vegánsky, ale nechala som to tak :) pretože v surovinách asi nie je možnosť rastlinného medu, ktorý nie je dorábaný za pomoci včiel (napr. púpavový).. všimla som si už aj kategóriu raw, kde som si párkrát v minulosti všimla aj tepelne upravené jedlá (mohlo sa to neskôr upraviť), niekedy je v tom "bordel" a dotyčný, ktorý stvoril recept, za to ani nemôže, čo sa dá robiť :)