Varená zelenina

Zelenina s kokosovým mliekom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie. Príjemne obohatí jedálniček.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme karí, kurkumu, čierne korenie a soľ a za stáleho miešania 1 minútu restujeme.
  3. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a orestujeme.
  4. Zalejeme kokosovým mliekom.
  5. Pridáme na kocky nakrájané tofu a paradajky a na menšie kúsky nakrájaný karfiol. Premiešame.
  6. Povaríme cca 10 minút. Nakoniec dochutíme prelisovaným cesnakom. Podávame s cestovinami, kuskusom alebo ryžou.