Zelená torta s kokosovým krémom fotorecept
Foto: petullka
Ak váhate a premýšľate, ako asi môže chutiť torta zo špenátu, vedzte, že ja som sa na tento recept mesiace odhodlávala a škoda, že Zobraziť celý popisAk váhate a premýšľate, ako asi môže chutiť torta zo špenátu, vedzte, že ja som sa na tento recept mesiace odhodlávala a škoda, že som to neupiekla skôr. Špenát tam vôbec necítiť, korpus má krásne zelenú farbu a chutí skvelo. Zvolila som k tomu kokosový krém a jahody a bola to super kombinácia.
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
125 g čerstvý |
|
125 g |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
50 ml |
|
Krém: | |
500 g roztierateľný |
|
250 ml (33 %) |
|
1 plechovka |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Na jahodovú šľahačku: | |
1 bal. (v prášku) |
|
320 ml |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Špenát rozmixujeme s olejom na kašu.
-
2
Bielky šľaháme do polotuha, za stáleho miešania postupne prisypeme cukor, keď je sneh tuhý, primiešame po jednom žĺtky, špenát a nakoniec už len jemne varechou múku so sódou.
-
3
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Ja som použila srdcovú, ale originál recept je na formu s priemerom 20 cm. Pečieme cca 20 minút. Skúsime špajdľou.
-
4
Korpus sa krásne rovnomerne upiekol, nebolo treba ho zrezávať.
-
5
Na krém si dáme do misy tvaroh, smotanu, tuhú časť kokosového mlieka, cukor a créme olé a krátko prešľaháme, nasypeme kokos a došľaháme do hustého krému. Kokosové mlieko treba dať predtým na pár hodín do chladničky, aby stuhlo a oddelila sa voda.
-
6
A už len skladáme tortu. V pôvodnom recepte bol korpus len prepolený a krém rozdelený na dve časti. Ja som chcela tortu krémovejšiu, takže som si rozrezala korpus na 3 časti. Spodnú časť som potrela lekvárom, ozdobnou špičkou naniesla polovicu krému a dookola poukladala rozštvrtené jahody, na to som dala ďalší korpus potretý lekvárom a už som len naniesla krém bez jahôd.
-
7
Prikryla som posledným korpusom a ozdobila jahodovou šľahačkou. V návode bolo, že treba 400-500 ml šľahačky, ja som mala 320 ml a bolo to skvelé s intenzívnejšou chuťou.
-
8
Na zdobenie som použila jahody, raffaello a jedlé kvety.
-
9
Torta v reze…
Špenát som ešte neskúšala, ale mrkvu a cuketu áno a skutočne sa toho nemusíš báť. Mrkvové pečivo je veľmi chutné.
Tortička je nádherná.