Špenátová torta
Špenátová torta

Zelená torta s kokosovým krémom fotorecept

petullka - fotkapetullka, 24. mája 2023
Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept)
Foto: petullka

Ak váhate a premýšľate, ako asi môže chutiť torta zo špenátu, vedzte, že ja som sa na tento recept mesiace odhodlávala a škoda, že Zobraziť celý popisAk váhate a premýšľate, ako asi môže chutiť torta zo špenátu, vedzte, že ja som sa na tento recept mesiace odhodlávala a škoda, že som to neupiekla skôr. Špenát tam vôbec necítiť, korpus má krásne zelenú farbu a chutí skvelo. Zvolila som k tomu kokosový krém a jahody a bola to super kombinácia.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
125 g čerstvý
125 g
200 g
1 ČL
50 ml
Krém:
500 g roztierateľný
250 ml (33 %)
1 plechovka
1 bal.
3 PL
3 PL
Na jahodovú šľahačku:
1 bal. (v prášku)
320 ml
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Špenát rozmixujeme s olejom na kašu.

    Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky šľaháme do polotuha, za stáleho miešania postupne prisypeme cukor, keď je sneh tuhý, primiešame po jednom žĺtky, špenát a nakoniec už len jemne varechou múku so sódou.

    Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Ja som použila srdcovú, ale originál recept je na formu s priemerom 20 cm. Pečieme cca 20 minút. Skúsime špajdľou.

    Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus sa krásne rovnomerne upiekol, nebolo treba ho zrezávať.

    Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na krém si dáme do misy tvaroh, smotanu, tuhú časť kokosového mlieka, cukor a créme olé a krátko prešľaháme, nasypeme kokos a došľaháme do hustého krému. Kokosové mlieko treba dať predtým na pár hodín do chladničky, aby stuhlo a oddelila sa voda.

    Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A už len skladáme tortu. V pôvodnom recepte bol korpus len prepolený a krém rozdelený na dve časti. Ja som chcela tortu krémovejšiu, takže som si rozrezala korpus na 3 časti. Spodnú časť som potrela lekvárom, ozdobnou špičkou naniesla polovicu krému a dookola poukladala rozštvrtené jahody, na to som dala ďalší korpus potretý lekvárom a už som len naniesla krém bez jahôd.

    Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryla som posledným korpusom a ozdobila jahodovou šľahačkou. V návode bolo, že treba 400-500 ml šľahačky, ja som mala 320 ml a bolo to skvelé s intenzívnejšou chuťou.

    Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na zdobenie som použila jahody, raffaello a jedlé kvety.

    Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Torta v reze…

    Zelená torta s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evanaaa
Torta sa mi páči navonok, len neviem, či a ako by mi chutili tie zeleninové dezerty - mrkvový, cviklový, špenátový, apod.
mamec
@evanaaa (24.5.2023 20:42)
Špenát som ešte neskúšala, ale mrkvu a cuketu áno a skutočne sa toho nemusíš báť. Mrkvové pečivo je veľmi chutné.
Tortička je nádherná.
sobon
Krasna torticka, podarila sa ti, mne nevadi zelenina v dezertoch, az na cviklu, ta zemita chut tam zostane, ale spenat cuketu a mrkvu ani necitit🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia