Špargľa
Zelená špargľa z WOKu (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela
pripraviť podľa @Mijaita,
ktorá mi narobila chute, ale zabudla som kúpiť bambus. Tak som vytiahla moje Špargľové knižky
a pripravila
nasledujúce jedlo.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky potraviny a pochutiny. Ako prvé dáme variť ryžu, tá potrebuje najdlhšie. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a nakrátko namarinujeme. Sušené dubáky zalejeme horúcou vodou.
- Do woku dáme trochu oleja, pridáme mäso, opražíme, pridáme stonky špargle a po 3 minutách pridáme špargľové ružičky.
- Vyberieme mäso a pridáme paradajky, artičoky a hríby. Ostatok marinády zmiešame s citrónovou šťavou a troškou vody, pridáme do panvice a trochu podusíme 3 - 5 minút. Závisí od špargle.
- Pridáme kuracie mäso, necháme prehriat, pridáme orech masla, dochutíme, ozdobíme a môžeme podavať.
- A moja špargľová "pýcha".