Špargľa

Zelená špargľa z WOKu (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela pripraviť podľa @Mijaita, ktorá mi narobila chute, ale zabudla som kúpiť bambus. Tak som vytiahla moje Špargľové knižky a pripravila nasledujúce jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky potraviny a pochutiny. Ako prvé dáme variť ryžu, tá potrebuje najdlhšie. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a nakrátko namarinujeme. Sušené dubáky zalejeme horúcou vodou.
  2. Do woku dáme trochu oleja, pridáme mäso, opražíme, pridáme stonky špargle a po 3 minutách pridáme špargľové ružičky.
  3. Vyberieme mäso a pridáme paradajky, artičoky a hríby. Ostatok marinády zmiešame s citrónovou šťavou a troškou vody, pridáme do panvice a trochu podusíme 3 - 5 minút. Závisí od špargle.
  4. Pridáme kuracie mäso, necháme prehriat, pridáme orech masla, dochutíme, ozdobíme a môžeme podavať.
  5. A moja špargľová "pýcha".