Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút. Pór blanšírujeme – ponoríme na krátky čas do vriacej vody.
  2. S takto pripraveným pórom zviažeme viac stoniek uvarenej špargle. Uchováme na teplom mieste poliate maslom.
  3. V kastróliku zohrejeme maslo a pridáme hladkú múku. Takto pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a krátko prevaríme.
  4. Zjemníme šľahačkovou smotanou, dochutíme citrónovou šťavou a soľou a prifarbíme kurkumou. Ešte krátko prevaríme.
  5. Strúhané mandle na panvici nasucho krátko opražíme. Špargľu podávame s citrónovo– maslovou omáčkou a praženými mandľami.