Zelená slaná roláda (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Slaná chuťovka na dlhý zimný večer.

Suroviny

Postup

  1. Z múky, smotany a cery spracujeme vláčne nelepivé cesto, vyvaľkáme do obdĺžnika. Cesto nie je potrebné podsypávať.
  2. Pór nakrájame na tenké prúžky, syry nastrúhame alebo pokrájame na drobné kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
  3. Rozmrazený, vyžmýkaný špenát ochutíme roztlačeným cesnakom, čiernym korením, bylinkovou a cesnakovou soľou a na malom plameni za občasného miešania varíme, aby sa odparila tekutina.
  4. V panvici na troche oleja opražíme pór.
  5. Pridáme šampiňóny.
  6. Ochutíme a opražíme kým šampiňóny nezmäknú.
  7. Syry
  8. a petržlenovú vňať môžeme prihodiť k póru a šampiňónom alebo ich do rolády pridáme zvlášť.
  9. Pripravené cesto natrieme hustou špenátovou kašou.
  10. Pridáme pór, šampiňóny a syry. Zrolujeme, potrieme vajíčkom, posypeme bylinkovou soľou a sezamovými semienkami. Vo vyhriatej rúre pečieme cca 40 min.