Zelená slaná roláda (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Slaná chuťovka na dlhý zimný večer.
Postup
- Z múky, smotany a cery spracujeme vláčne nelepivé cesto, vyvaľkáme do obdĺžnika. Cesto nie je potrebné podsypávať.
- Pór nakrájame na tenké prúžky, syry nastrúhame alebo pokrájame na drobné kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
- Rozmrazený, vyžmýkaný špenát ochutíme roztlačeným cesnakom, čiernym korením, bylinkovou a cesnakovou soľou a na malom plameni za občasného miešania varíme, aby sa odparila tekutina.
- V panvici na troche oleja opražíme pór.
- Pridáme šampiňóny.
- Ochutíme a opražíme kým šampiňóny nezmäknú.
- Syry
- a petržlenovú vňať môžeme prihodiť k póru a šampiňónom alebo ich do rolády pridáme zvlášť.
- Pripravené cesto natrieme hustou špenátovou kašou.
- Pridáme pór, šampiňóny a syry. Zrolujeme, potrieme vajíčkom, posypeme bylinkovou soľou a sezamovými semienkami. Vo vyhriatej rúre pečieme cca 40 min.