Cheesecake

Zdravý tvarohovo-jablkový cheesecake

Autor receptu: summerx

Zdravšia verzia bez cukru, bez múky a s veeeľa bielkovinami :)

8-10
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Postup

  1. Ovsené vločky a vlašské orechy pomelieme, pridáme k nim vajíčko a med. Ak je hmota príliš pevná, pridáme trochu rozpusteného masla. Hmotu dáme do tortovej formy (ja som použila malú s priemerom 20 cm) a pečieme 7 minút na 175 stupňov.
  2. Jablká ošúpeme, dve nakrájame na kocky a podusíme s troškou vody, citrónovou šťavou a škoricou. Zmes nanesieme na upečený korpus.
  3. Zvyšné dve jablká postrúhame na jemno, pridáme k nim vajcia, tvaroh, smotanové nátierky (ja som použila 2 x 200 g), šťavu a kôru z citróna, med a dve lyžice pomletých ovsených vločiek. Plnku vylejeme na korpus s udusenými jablkami. Navrch poukladáme na tenko nakrájané jablká. Pečieme asi 50 minút na 175 stupňov, alebo až kým sa plnka netrasie.
  4. Po upečení môžete cheesecake dozdobiť, ja som na to použila vlašské orechy. Cheesecake po vychladnutí môžeme podávať. Dobrú chuť :)