Zdravé mäsové guľky (fotorecept)
Autor receptu: eldina
preto zdravé, lebo sú varené...
10 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Potrebujeme: /na úvod upozorním, že miery potravín si môžte prispôsobiť podľa seba, mäso-akékoľvek, do mäsa pridať pre chuť- čo len chcete/....:) a klasika Eldina: prášok do pečiva zabudla pridať....:)
- /najprv dať do veľkého hrnca zovrieť vodu/ guľky sa v nej budú variť/ ---------------------do druhého /menšieho/ hrnca dať variť dalšiu vodu, ked zovrie, povariť v nej max 5 min ryžu
- potom pokrájanú cibuľu osmažiť na oleji, pridať do mletého mäsa /mala som mleté bravčové stehno, nakoľko bolo len o pár centov drahšie ako pliecko, tým pádom nebolo "tučné"/...do ktorého pridať postrúhanú mrkvu,pokrájaný cesnak,vajce, dochutiť/koreniny/ podľa seba...pridať prevarenú ryžu /tu mal ísť aj PDP/ potom trochu strúhanky či kukuričnej múky/p.p./..tvarovať guľky, veľkosti pingpongovej loptičky
- guličky pomaly vložiť do vriacej vody a variť na slabom plameni cca 15 minút
- medzitým zmiešať kyslú smotanu, vajcia a postrúhaný syr/mala som údený/-dochutiť podľa seba
- uvarené guličky vybrať, uložiť na vymastený plech
- poliať smotanou...ak chcete nezdravšiu verziu--položte na mäsové guličky plátky slaniny....:)
- zapekať na 170 °C cca 3O minút/ podľa potreby/
- podávať s čímkoľvek...:)...ja som s chlebom, lebo v mäse už je ryža a šalátom........ čas prípravy je orientačný, lebo som tam nevedela zadať aj varenie, aj pečenie..všetko dokopy bolo do 1 hodiny....do času prípravy som zahrnula prípravu guliek, kým sa nevarili.......a ešte malá rada- vodu, v ktorej sa varili mäsové guľky, môžte využiť na prípravu výbornej polievky..