Bezlepkové sušienky
Bezlepkové sušienky

Zdravé bezlepkové sušienky s mandľami

novalim - fotkanovalim, 10. februára 2023. Komerčný recept.
Zdravé bezlepkové sušienky s mandľami
Foto: novalim

Aj maškrtiť sa dá zdravo. Preto sme pre vás napiekli zdravé bezlepkové sušienky z mandľovej múky. Bez použitia cukru, sladené datľovým sirupom. Takéto Zobraziť celý popisAj maškrtiť sa dá zdravo. Preto sme pre vás napiekli zdravé bezlepkové sušienky z mandľovej múky. Bez použitia cukru, sladené datľovým sirupom. Takéto chrumkanie si môžeme naozaj dopriať všetci bez výčitiek :-). Vyskúšajte náš jednoduchý recept, ktorý je rýchlo hotový. Sušienky dlho vydržia a sú super aj na desiatu, do batôžka na výlet alebo ku kávičke.
Zdroj: www.novalim.sk

30 (+ chladenie) minút
príprava
10 -12 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
70 g
150 g (alebo rastlinný tuk)
trocha  (alebo zrniečka z 1/4 vanilkového struku)
trocha (alebo pomarančová)
štipka




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame s mandľovou múkou a soľou. Pridáme maslo alebo rastlinný tuk nakrájané na kocky, vanilku, nastrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru a napokon aj datľový sirup.

  2. 2

    Všetky uvedené prísady začneme spolu premiešavať varechou a keď sa začnú spájať, ručne z nich vymiesime kompaktné cesto. To zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho v chladničke asi hodinu odpočinúť. So studeným cestom sa nám neskôr bude lepšie pracovať.

  3. 3

    Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Na pracovnej doske, ktorú si zľahka pomúčime bezgluténovou múkou (napr. Promix UNI) vyvaľkáme cesto na hrúbku asi pol centimetra. Okrúhlymi vykrajovačkami vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na plech. Môžeme ich na povrchu popichať vidličkou.

  4. 4

    Zdravé bezlepkové sušienky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 10-12 minút (resp. si odsledujeme vo vlastnej rúre čas pečenia, môže sa mierne líšiť v závislosti od hrúbky a veľkosti sušienok). Upečené sušienky necháme vychladnúť na mriežke. Tieto zdravé bezlepkové sušienky vydržia dosť dlho v uzatvárateľnej dóze.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia