Bezlepkové sušienky
Bezlepkové sušienky

Bezlepkové keksíky z arašidového masla videorecept

novalim - fotkanovalim, 5. júla 2024. Komerčný recept.

Upečte si tieto jednoduché bezlepkové keksíky. Ich základnou prísadou je arašidové maslo a na vylepšenie sme do cesta pridali aj lyofilizované banány. Skvelá Zobraziť celý popisUpečte si tieto jednoduché bezlepkové keksíky. Ich základnou prísadou je arašidové maslo a na vylepšenie sme do cesta pridali aj lyofilizované banány. Skvelá kombinácia, ktorá chutí všetkým deťom. A nielen im :-). Poďte si s nami pripraviť tieto chrumkavosti, určite sa vám zídu, keď sa vyberiete na kúpalisko alebo na výlet.
Zdroj: www.novalim.sk

30 minút
príprava
12 minút
na 200 °C
Bezlepkové keksíky z arašidového masla (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

1/2 šálky (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
1 šálka (250 ml)
3/4 šálky
1/2 šálky (rozdrvené)
50 g
1 ks
Na ozdobenie:
40 g roztopená




Postup

  1. 1

    Lyofilizované banány rozdrvíme v mažiari na drobno. Do misky nasypeme bezgluténovú múku Promix PK alebo PK špeciál. Pridáme k nej pripravené mrazom sušené banány, ďalej prisypeme trstinový cukor a všetko vareškou premiešame.

  2. 2

    Do tejto zmesi pridáme arašidové maslo, rozmiešané vajíčko a na kocky nakrájané maslo. Vareškou začneme všetky prísady spracovávať. Potom ich domiesime ručne a z cesta začneme hneď tvarovať guľky o veľkosti asi vlašského orecha.

  3. 3

    Kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme medzi nimi trochu odstup, pretože sa počas pečenia trochu zväčšia. Pomocou dna pohára alebo menšej misky guľky na plechu stlačíme a vytvarujeme tak ploché dukátiky. Bezlepkové keksíky z arašidového masla pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 12 minút, kým nezačnú rozvoniavať.

  4. 4

    Pokiaľ sa keksíky pečú, roztopíme si nad parou trochu bielej čokolády a dopečené a vychladnuté keksíky ňou ozdobíme (alebo ich v nej spolovice namočíme). Necháme čokoládu stuhnúť a potom môžeme začať chrumkať. Keksíky chutia výborne, keď ich namočíme napríklad do mlieka alebo čaju.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia