Zdravé a chutné cuketové cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: veronika1206

Nie je to recept na klasické cestoviny, pretože sa jedná o cestoviny vyrobené z cukety. Tento recept je vhodný pre tých, ktorý majú bezlepkovú diétu ale taktiež je to zdravá alternatíva klasických cestovín.

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Menšiu cuketu som si najskôr ošúpala a potom som ju pomocou škrabky na zeleninu ,, nakrájala,, do tvaru širokých cestovín
  2. ošúpala som si malú cibuľu a nakrájala ju na menšie kocky
  3. Na panvicu som naliala trošku sójového oleja a osmažila som na ňom cibuľku. Sójový olej používam veľmi rada, pretože neobsahuje vôbec žiadny cukor, je teda vhodný aj pre diabetikov.
  4. Zatiaľ čo sa mi cibuľa smažila som si umyla a nakrájala 6-7 väčších šampiónov a dala ich do panvice k cibuľke. Zvyknem miesto ich používať aj tofu alebo sójovú drť. Tí, ktorí ale majú radi mäso ho samozrejme môžu použiť miesto hríbov :)))
  5. Pridala som olivy. Dnes som použila čierne, lebo sú menej slané ako zelené.
  6. Pridala som paradajkový pretlak, ktorý som zriedila s troškou vody aby nebol hustý
  7. Omáčku som dochutila. Môžte použiť korenie podľa vašej chuti. Ja som použila sušený cesnak, oregáno, soľ, cukor ( zrazí kyslosť pretlaku ), mleté čierne korenie. Takto vyzerá hotová omáčka
  8. Do misky s cuketou som naliala vriacu vodu a nechala cuketu vo vode cca 4 minúty. Nebola úplne mäkká ale ja to tak mám rada.
  9. Cuketu som scedila, dala na ňu omáčku a posypala obľúbeným syrom. Dobrú chuť prajem :)))