Slaný závin

Závin so žeruchovým pestom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Nasekanú žeruchu a petržlenovú vňať najemno rozmixujeme spolu s olivovým olejom, pridáme soľ a mleté čierne korenie.
  2. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske na dva pláty. Potrieme pripraveným pestom, asi 2 cm okraj cesta necháme voľný, aby sa cesto lepšie rolovalo. Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a naplnené cesto zrolujeme.
  3. Záviny potrieme rozšľahaným vajíčkom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme posypať sezamom, makom alebo rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.