Závin bez mlieka s konopnými semienkami

Autor receptu: dada777

Chutný kysnutý závin na spôsob klasického orechovníka. Závin je vhodný pri bezmliečnej diéte a tiež pre alergikov na orechy, môžete ho však pripraviť aj z kravského mlieka. Plnka je pripravená z konopných semienok, ktoré výborne nahradia orechy. Nech sa páči...

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. V domácej pekárni alebo ručne si pripravíme vláčne kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  2. Počas kysnutia cesta si pripravíme plnku. Konopné semená rozmixujeme v mixéri (alebo pomelieme) a zmiešame s ostatnými surovinami na plnku.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme plnkou a stočíme do závinu. Pripravené záviny ešte necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Dobrú chuť!