Závin bez mlieka s konopnými semienkami
Autor receptu: dada777
Chutný kysnutý závin na spôsob klasického orechovníka. Závin je vhodný pri bezmliečnej diéte a tiež pre alergikov na orechy, môžete ho však pripraviť aj z kravského mlieka. Plnka je pripravená z konopných semienok, ktoré výborne nahradia orechy. Nech sa páči...
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- V domácej pekárni alebo ručne si pripravíme vláčne kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- Počas kysnutia cesta si pripravíme plnku. Konopné semená rozmixujeme v mixéri (alebo pomelieme) a zmiešame s ostatnými surovinami na plnku.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme plnkou a stočíme do závinu. Pripravené záviny ešte necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a pečieme pri 180°C asi 20 minút.
Dobrú chuť!