Zatočené pagáče (fotorecept)

Autor receptu: damisa

pagáčiky trochu inak

6
porcií
70 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások a do pekárničky dáme najprv tekuté potom sypké suroviny a vymiesime cesto /môžeme aj ručne alebo mixérom/. Nenecháme cesto kysnúť a hneď ho vyberieme na pomúčenú dosku
  2. rozvaľkáme ho a natrieme časťou pomletých oškvarkov,
  3. preložíme, zakryjeme utierkou a necháme 20 minút kysnúť, znovu rozvaľkáme natrieme oškvarkami, preložíme necháme 20 minút kysnúť a opakujeme ešte raz na 20 minút preloženie s oškvarkami
  4. Vykysnuté cesto rukami upravíme na valec
  5. a narežeme ho na cca 1,5-2 cm
  6. Z každého kusa urobíme šulec a zatočíme ho
  7. Ukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou a kmínom a ešte necháme na plechu 10 minút kysnúť
  8. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. 30 - 35 minút