Zatočené pagáče (fotorecept)
Autor receptu: damisa
pagáčiky trochu inak
6 porcií |
70 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup- Urobíme si kvások a do pekárničky dáme najprv tekuté potom sypké suroviny a vymiesime cesto /môžeme aj ručne alebo mixérom/. Nenecháme cesto kysnúť a hneď ho vyberieme na pomúčenú dosku
- rozvaľkáme ho a natrieme časťou pomletých oškvarkov,
- preložíme, zakryjeme utierkou a necháme 20 minút kysnúť, znovu rozvaľkáme natrieme oškvarkami, preložíme necháme 20 minút kysnúť a opakujeme ešte raz na 20 minút preloženie s oškvarkami
- Vykysnuté cesto rukami upravíme na valec
- a narežeme ho na cca 1,5-2 cm
- Z každého kusa urobíme šulec a zatočíme ho
- Ukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou a kmínom a ešte necháme na plechu 10 minút kysnúť
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. 30 - 35 minút
|