Zapekaný karfiol so zemiakmi

vio - fotkavio, 18. augusta 2014
Zapekaný karfiol so zemiakmi
Foto: vio
10 minút
príprava
100-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5 - 6 ks
1 ks
15 dkg
300 ml
250 ml
4 ks
15 dkg (eidam)




Postup

  1. 1

    Zemiaky a karfiol si uvarime v osolenej vode.

  2. 2

    Po uvareni zbavime zemiaky supky a nakrajame na kolieska. Karfiol pokrajame na mensie casti, cukinu na a sunku na kocky.

  3. 3

    Do zapekacej misky, vymastenej maslom, si poukladame vrstvu zemiakov,na to vrstvu karfiolu, cukinu a sunku. Na to opat vrstvu zemiakov,karfiolu,cukiny a sunky.

  4. 4

    V miske si zmiesame vajicka,mlieko,smotanu,koreniny,sol a polku nastruhaneho syra a vsetko to rozlejeme na vrstvy. Tak aby boli vrstvy zaliate. Ak to nestaci,staci pridat ingrediencie. Zakryjeme alobalom a dame piect na 200 °C. Ak to zacne varit,stisime na 150°C a varime dokym bude cukina makka a zmes stuhnuta. Na konci to posypeme druhou polkou nastruhaneho syra a uz len dame dopiect aby bol syr pekne roztopeny, bez alobalu ;) Dobru chut :)

Diskusia k receptu

evanaaa
@vio , celkom dobrá zapekačka, ja som podobnú robila len pred pár dňami, tam bol len karfiol a brokolica zaliata podobnou zmesou, ale bolo to dobré ako iste aj to tvoje papanie.
1x alda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia