Zapekaný baklažán

5kaneugebauer - fotka5kaneugebauer, 27. februára 2012

Suroviny

1,5 kg
300 ml
1 ks
30 dkg
1 strúčik  - strúčik
30 dkg
 na vymastenie pekáča
1 ks celé
1 ks




Postup

  1. 1

    Vymastíme si pekáč maslom. Poukladáme zemiaky narezané na kolieska. Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a dochutíme vegetou podľa svojej chuti.

  2. 2

    Eidam a Nivu postrúhame, rozdelíme na 2 časti-jednu väčšiu a druhú menšiu. Do väčšej časti pridáme nakrájanú šunku.

  3. 3

    Umyjeme si baklažán, nakrájame ho na kolieska - nelúpeme! Posolíme ho a necháme chvíľu postáť, aby pustil vodu. Poukladáme na syrovo-šunkovú zmes. Zvyšnú syrovú zmes dáme na baklažán.

  4. 4

    V smotane si rozšľaháme vajce a pretlačený cesnak. Zalejeme baklažány a dáme piecť :). JE TO DOBRÉ AJ S MLETÝM MASOM!

Diskusia k receptu

pivonka
Mám dve otázky. Väčšiu syrovú časť dáš na zemiaky a na ňu baklažán? Dva razy máš v surovinách uvedené 300 ml smotany na šľahanie. Je to omyl?
5kaneugebauer
áno, väčšia syrová časť + šunka ide na zemiaky...a tá smotana je omyl, idem to zmazať, ak sa dá :))

danielas
Pekne to vyzerá,kaloricky výdatné,ale pochutnala by som si celkom určite. Láka ma to,uložím
evanaaa
Ja som si tiež pred pár dňami zapekala zasa zaleninu, bol tam aj baklažán, ale nenechávam ho nasolený "vypotiť", neviem, či sa zbytočne z neho "nevypotia" aj minerály apod. Mama nám robievala kedysi ( aj 50 r. dozadu) vyprážaný baklažán a vždy ho hneď spracovala, nič mu nebolo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia