Zapekaný baklažán

Autor receptu: 5kaneugebauer

Suroviny

Postup

  1. Vymastíme si pekáč maslom. Poukladáme zemiaky narezané na kolieska. Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a dochutíme vegetou podľa svojej chuti.
  2. Eidam a Nivu postrúhame, rozdelíme na 2 časti-jednu väčšiu a druhú menšiu. Do väčšej časti pridáme nakrájanú šunku.
  3. Umyjeme si baklažán, nakrájame ho na kolieska - nelúpeme! Posolíme ho a necháme chvíľu postáť, aby pustil vodu. Poukladáme na syrovo-šunkovú zmes. Zvyšnú syrovú zmes dáme na baklažán.
  4. V smotane si rozšľaháme vajce a pretlačený cesnak. Zalejeme baklažány a dáme piecť :). JE TO DOBRÉ AJ S MLETÝM MASOM!