Zapekané zemiaky

Zapekané zemiaky trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Náš dnešný obed.

40 minút
príprava
60 minút
na 230 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Zemiaky očistíme a na hrubo nastrúhame, pridáme do nich údenú papriku, korenie. Premiešame.
  3. Ďalej si pripravíme do ďalšej nádoby - kyslú smotanu, na jemno nakrájanú cibuľu a taktiež na jemno nakrájanú oravskú slaninu. Dobre premiešame.
  4. Formu si vystelieme schwarzwaldskou šunkou a oravskou slaninou.
  5. Prvá vrstva sú zemiaky, ktoré sme si rozdelili na polovicu. Prvú polovicu dáme na spodok formy a nalejeme rozmiešanú smotanu.
  6. Na vrch dáme druhú polovicu zemiakov.
  7. Na zemiaky som dala trochu nastrúhaného syra - ale tu už je miešaný syr. Údený a neúdený.
  8. Zakryla som slaninou a alobalom a dala do rúry. Rúru som si predhriala na 230 stupňov. Piekla som asi 50 minút potom som alobal odkryla a dopekala ešte asi 10 minút. Ale sledujte si každá svoju rúru ako Vám pečie. Upečené a posypané miešaným syrom.
  9. Trochu som prizdobila.
  10. No a šup na tanier.
  11. No a manželovi chutilo tak som spokojná.
  12. Ak sa Vám recept pozdáva vyskúšajte.