Zemiaky očistíme a na hrubo nastrúhame, pridáme do nich údenú papriku, korenie. Premiešame.
Ďalej si pripravíme do ďalšej nádoby - kyslú smotanu, na jemno nakrájanú cibuľu a taktiež na jemno nakrájanú oravskú slaninu. Dobre premiešame.
Formu si vystelieme schwarzwaldskou šunkou a oravskou slaninou.
Prvá vrstva sú zemiaky, ktoré sme si rozdelili na polovicu.
Prvú polovicu dáme na spodok formy a nalejeme rozmiešanú smotanu.
Na vrch dáme druhú polovicu zemiakov.
Na zemiaky som dala trochu nastrúhaného syra - ale tu už je miešaný syr. Údený a neúdený.
Zakryla som slaninou a alobalom a dala do rúry. Rúru som si predhriala na 230 stupňov. Piekla som asi 50 minút potom som alobal odkryla a dopekala ešte asi 10 minút. Ale sledujte si každá svoju rúru ako Vám pečie.
Upečené a posypané miešaným syrom.