Zapekané zemiaky so zeleninou a ryžou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvaríme do polomäkka, zemiaky nakrájame na plátky, zeleninu nakrájame alebo rozdelíme na menšie kúsky. Do pekáča vymasteného olejom dáme vrstvu zemiakov, zeleniny a ryže a takto vrstvy opakujeme – poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Jednotlivé vrstvy pokvapkáme olejom a zalievame vývarom. Prikryté udusíme v rúre do mäkka.
  2. Namiesto zeleniny môžeme použiť hydinové mäso, ktoré vopred nakrájame na rezančeky a necháme odležať v marináde, ktorú vyrobíme z oleja, prelisovaného cesnaku, kečupu, vajca a grilovacieho korenia. Potom na panvici urestujeme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, mäsové rezančeky a opražíme.
  3. Striedavo vrstvíme známym spôsobom so zemiakovými hranolčekmi z vopred uvarených zemiakov a ryžou, masu nakoniec zalejeme mliekom, posypeme vločkami masla a necháme 30 minút zapekať. Porcie zdobíme kolieskami paradajky, uhorky a papriky.